Boerderijfeest zondag 20 september, 10.30 - 18.00 uur:

September werd vorig jaar uitgeroepen tot maand van het platteland. Ongeveer 2030 jaar geleden schreef Vergilius, Romeins dichter, de 'Georgica': ode aan het platteland! De bedoeling van deze gedichten was om landvlucht en verwaarlozing van de landerijen tegen te gaan. Vandaag roept Wervel met vele partners op om grond ter beschikking te stellen aan jonge boeren die ontmoedigd worden door de dure prijs van grond. Boerderijen nabij woongebieden zijn belangrijk: van de grond moet je kunnen eten en liefst van de nabije grond, niet de grond op 500 kilometer en verder.

Op 20 september vieren we een 'levend platteland', op de Zonnekouter waar boer en boerin lang uitkeken naar grond, en uiteindelijk vonden bij de vzw 'Land-in-zicht'. Daar kunnen we van de grond eten 'vers en divers'. Er staat een heel programma voor u klaar.

* * *

De Opstand van Krielkip vertelt het verhaal van een kuiken dat in het geheim opgroeit in een legbatterij. Op een dag ontsnapt ze en keert ze terug om een opstand tegen de boer te organiseren, met de hulp van de anarchistische kippen van Bioboer Coens en een heleboel windeieren. En raad eens? De opstand slaagt!

De Opstand van Krielkip is voorleesbaar vanaf 7 jaar (en leesbaar tot 107)

De Opstand van Krielkip wordt verkocht ten voordele van VZW Land-in-zicht. Land-in-zicht koopt akkers en weilanden en verhuurt die aan een biologische boer: geen giftige sproeistoffen en geen vervuilende kunstmest op onze grond! Je kunt het boekje kopen door een mailtje met je bestelling te sturen naar An Verboven , dezonnekouter@skynet.be en 12 euro te storten op rekening 523-0406758-15 van VZW Land-in-zicht. Het boek wordt je toegestuurd.

De Opstand van Krielkip werd gedrukt op recyclagepapier, heeft een harde kaft, telt 48 pagina’s en tal van mooie tekeningen. ISBN 978-90-77101-063; NUR: 280
Schrijver en uitgever: Henk Coudenys; tekeningen: Lot Tissen